Ludviginkatu 3-5

Vuonna 1891 rakennusmestari H. Asikainen osti Helsingin ydinkeskustassa olevan Ludviginkatu 3:n tontin, johon arkkitehti Selim A. Lindqvist (1867 – 1939) teki alkuperäiset suunnitelmat. Kohteen rakentaminen toteutettiin heti 1890 –luvun alussa.
Lindqvist oli aikakautensa arvostetuimpia arkkitehtejä ja hän on suunnitellut myös mm. Hietalahden kauppahallin ja Aleksanterinkatu 13:ta liikekiinteistön.

Talo on uusrenessanssityyliä. Viisikerroksiseen katusiipeen tehtiin alunperin yksi asunto kerrosta kohden. Alimmassa kerroksessa oli kaksi myymälää ja piharakennukseen suunniteltiin leipomo.

Viereiselle tontille (Ludviginkatu 5) rakennettiin myöhemmin vuonna 1891 Carl Rupert Rosenbergin suunnittelema talo, jonka julkisivu jatkaa saumattomasti Lindqvistin suunnitteleman talon julkisivua.

Rakennusmestari meni hankkeen myötä konkurssiin ja tontti keskeneräisine kiinteistöineen siirtyi kauppaneuvos Stockmannille, joka saattoi sen valmiiksi.

Useiden omistajavaihdosten jälkeen EM Group Oy osti koko kiinteistön vuonna 2009.

EM Group Oy on saneerannut tämän arvokiinteistön historiaa kunnioittaen. Tilat ovat edustavat, monipuoliset ja inspiroivat niin liiketilojen kuin huoneistojen käyttäjille.
Paikka on ainutlaatuinen yhdistelmä Helsingin keskustaa ja omaa rauhaa. Koko saneerauksen on suunnitellut arkkitehti Iiris Ulin.